miercuri, 1 decembrie 2010

Oslo

Oslo isi joaca cu succes rolul de capitala, gazduind Guvernul Norvegian si Parlamentul, tot aici aflandu-se si Palatul Regal, care este situat la capatul strazii principale din Oslo, numita Karl Johan.
Ceea ce este cu adevarat uimitor la acest oras sunt trasaturile sale, neobisnuite pentru o Capitala Europeana. Oslo reuneste constrastele: pe de o parte aici vei vedea cele mai salbatice locuri pe care le-ai vizitat vreodata si pe de alta parte vei putea vizita cele mai elegante restaurante, fara egal in Peninsula Scandinava.



Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai moderne orase din Europa - frumos, tineresc si relaxat, cu multe lucruri de facut si de vazut, cu multe baruri, mancare din toata lumea si oameni prietenosi. O vizita in acest oras poate semana cu o imersiune in secolul XVII deoarece arhitectura din aceasta perioada abunda in centrul orasului.




Madrid

Madrid nu este doar capitala Spaniei, ci si capitala provinciei si a comunitatii autonome Madrid. Localitatea este a treia cea mai populata capitala din UE, dupa Londra si Berlin. Este un oras este plin de viata si lumina, o locatie ospitaliera, plina de cafenele si restaurante, teatre si cluburi de noapte. Madrid este capitala mondiala a coridelor, iar magazinele de aici sunt printre cele mai selecte din Europa.



Londra

Capitala Regatului Unit este fabuloasă, un oraş deopotrivă tânăr şi conservator, cosmopolit şi morocănos, ceţos şi cochet. Londra e mai mult decât inima financiară a lumii şi o oază de libertate.




Paris

Dominant, maret, maiestuos, triumfator – sunt numai cateva din adjectivele ce descriu majoritatea monumentelor Parisului. Cu siguranta, turistii asociaza numele orasului cu monumente precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf si Catedrala Notre Dame. Cu toate acestea, orasul luminilor, asa cum mai este denumit Parisul, ofera turistilor multe alte puncte de interes – monumente si locatii menite sa iti taie rasuflarea prin frumusetea lor.




Berlin

Berlin, capitala verde, cu palate, parcuri inconjurate de paduri si canale, cu renumita Poarta Brandenburg, cu a sa coroana Quadriga, cu peste 170 muzee si galerii de arta, teatre, opere, peste 7000 de puburi si restaurante, o viata de noapte activa, renumitul bulevard Ku'damm cu magazine insirate pe 3 km.



Viena

Viena este veche, Viena este nouă - şi atât de variată: de la construcţiile grandioase în stil baroc, până la Jugendstilul ”de aur” şi până la arhitectura modernă. Există multe lucruri de văzut: de la biserica în stil gotic Stephansdom, la grandiosul palat baroc Schönbrunn şi până la Secession splendida operă a Jugendstilului. Sunt bătute toate recordurile: în Viena există peste 27 castele şi circa 150 palate.


Prater

Pentru mulţi, loc de amuzament, pentru câţiva, tărâm al visurilor nostalgice şi pentru aproape toţi - o oază verde şi locul Roţii Uriaşe, unul dintre cele mai renumite simboluri ale Vienei.